Termeni

Termeni si conditii

     1.Introducere

 • HELLIMED S.R.L. este autor, proprietar, administrator al site-ului www.hellimed.ro

Prin intermediul sectiunilor sale, site-ul www.hellimed.ro ofera informatii referitoare la indentificarea si activitatea societatii, partenerii acesteia, oportunitati de cariera, produsele si serviciile oferite. Pentru efectuarea comenzilor on-line, Hellimed S.R.L. pune la dispozitia persoanelor interesate site-ul www.emedicale.ro (destinat profesionistilor din domeniul medical) si site-ul www.shopmed.ro (destinat persoanelor fizice).

 • Prezentul document (denumit in continuare ,, Termeni si Conditii”) stabileste termenii si conditiile de utilizare a site-urilor www.hellimed.ro, www.shopmed.ro, www.emedicale.ro, conditiile de achizitionare a produselor comercializate prin intermediul www.shopmed.ro, www.emedicale.ro, conditiile de utilizare a serviciilor oferite prin intermediul site-ului si clauzele si conditiile generale ale contractului propus.
 • Politica de retur, Politica de livrare, Politica de confidentialitate, precum si orice alte documente la care se face referire in cuprinsul acestui document, fac parte din Termeni si Conditii.

      2. Definitii si termini

Site – Domeniul www.hellimed.ro, www.shopmed.ro, www.emedicale.ro si subdomeniile acestora;

Utilizator – Orice persoana fizica sau juridical care acceseaza si navigheaza pe site si, prin aceasta, si-a dat acordul cu privire la clauzele specific site-ului din sectiunea “Termeni si conditii”;

Consumator – Orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industrial sau de productie artizanale ori liberale;

Vanzator – SC Hellimed S.R.L. persoana juridical de nationalitate romana, avand sediul social in Sector 1 Bucuresti-Romania, Str. Tudor Vianu, Nr. 5-7, numar de ordine in Registrul Comertului J40/3336/1997, cod unic de inregistrare fiscal RO4885207, CIF RO4885207, operator de date cu caracter personal nr. 34245;

Produs – Bun corporabil mobil ce poate fi achizitionat prin intermediul Site-ului;

Cumparator – Utilizatorii care efectueaza o comanda avand ca obiect produsele oferite de Site;

Comanda – Un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produse de pe Site;

Contract – Reprezinta contractual la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului, in temeiul caruia Vanzatorul se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unui/unor produse catre Cumparator, iar Cumparatorul se angajeaza sa plateasca pretul acestuia/acestora;

Cont – Sectiunea de Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (comenzi, facturi fiscal, garantii bunuri, etc.);

Garantie – Orice angajament asumat de vanzator sau producator fata de consummator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de comsunator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta;

Newsletter – Mijloc de infromare periodic, exclusiv electronic, respective posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator cu referire la informatiile continute de acesta.

3. Acceptarea conditiilor

 • Utilizarea Site-ului si efectuarea de comenzi online presupune acceptarea in totalitate a termenilor si conditiilor prezentate pe Site. Va rugam sa le cititi cu atentie. Inainte de a face o comanda, daca aveti vreo nelamurire, puteti sa ne contactati prin unul din mijloacele de comunicare puse la dispozitia dumneavoastra la sectiunea CONTACT.
 • Ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment termenii si conditiile de utilizare a Site-ului, fara notificarea prealabila a Utilizatorului. Prezenta clauza nu aduce atingere Comenzilor effectuate/Contractelor incheiate anterior modificarilor intervenite.
 • Utilizatorii/Cumparatorii vor avea acces permanent la Termenii si conditiile de utilizare a Site-ului si a serviciilor oferite.
 • Accesand si navigand pe Site, Utilizatorii accepta, implicit, termenii de utilizare descrisi pe Site. Odata cu lansarea comenzii Cumparatorul isi exprima consimtamantul la incheierea contractului in termenii si conditiile prezentate pe Site.
 • In cazut in care nu sunt de acord cu termenii si conditiile impuse, Utilizatorii trebuie sa inceteze accesarea Site-ului.

   4. Informatii inainte de cmparare

 • Procedurile necesare achizitionarii produselor, sunt acelea care sunt descries in cele ce urmeaza cat si cele specific ce sunt indicate pe ecran in timpul navigarii, astfel incat Utilizatorul declara cunoasterea si acceptarea acesto procedure ca fiind necesare pentru accesarea produselor si serviciilor oferite pe Site.
 • Formularele contractuale sunt disponibile in limba romana.
 • Varsta minima solicitata Utilizatorilor pentru achizitionarea produselor de pe Site este de 18 ani. Utilizatorul are obligatia de a complete formularul de comanda on-line cu date reale si corecte despre persoana sa. Orice modificare si/sau corectare a datelor furnizate de Utilizatori in timpul navigarii va fi posibil si ar trebui sa fie efectuate in conformitate cu instructiunile incluse in Site.
 • Pentru motive justificate SC HELLIMED SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul la serviciile oferite pe Site. Restrictionarea accesului poate insemna stergerea/invalidarea oricarei comenzi on-line si a tuturor informatiilor pe care le contin acestea si interzicerea accesului la serviciile www.hellimed.ro, www.shopmed.ro si www.emedicale.ro. In oricare dintre aceste cazuri, persoana in cauza se poate adresa SC HELLIMED SRL prin intermediul mijloacelor de comunicare puse la dispozitie la sectiunea CONTACT pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
 • Informatiile utilizate pentru descrierea produselor disponibile pe Site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea SC HELLIMED SRL, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. SC HELLIMED SRL isi rezerva dreptul de a schimba informatiile prezentate pe Site fara o notificare prealabila. Prezenta clauza nu aduce atingere comenzilor efectuate/contractelor incheiate anterior schimbarilor intervenite.
 • Continutul Site-ului a fost alcatuit in colaborare stransa cu partenerii nostrii, descrierile produselor prezentate fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci. Va rugam sa aveti in vedere ca fotografiile au caracter informative. Incercam sa prezentam cu cea mai mare precizie, posibile culori pentru produsele noastre, insa trebuie sa tinem cont de calitatea, configurarea si rezolutia monitorului, acestea pot influenta in perceperea culorilor deoarece poate rezulta o diferenta de culoare intre produsul real si cel care este prezentat pe ecranul monitorului. De asemenea, exista posibilitatea ca produsele sa difere de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristilor, design-ului, fara notificare prealabila de catre producatori.
 • Echipa HELLIMED face toate eforturile pentru a elimina orice erori astfel incat informatiile publicate pe SIte sa fie, in orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, se pot face si greseli. In asemenea situatii, HELLIMED SRL va incerca sa inlature toate erorile survenite in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care se constata ca eroarea respectiva a afectat/influentat Comanda dumneavoastra, va vom informa in cel mai scurt timp posibil, oferindu-va atat posibilitatea reconfirmarii COmenzii cat si posibilitatea anularii acesteia.
 • Produsele vor fi livrate numai in masura in care sunt disponibile, existand astfel riscul ca HELLIMED SRL sa nu poata livra Comanda. De asemenea, HELLIMED SRL își rezervă dreptul de a retrage orice Produs de la vânzare, în orice moment. În asemenea situații, singura responsabilitate a HELLIMED SRL față de dumneavoastră este rambursarea integrală a sumelor plătite pentru respectivele Produse pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare.

5. Preturi, costuri si livrare

 • Preturile de achizitie in vigoare la momentul introducerii comenzii sunt cele afişate pe Site.Preturile sunt exprimate în LEI şi includ taxa pe valoarea adaugata (TVA).
 • Plata se va efectua, conform opţiunilor Cumpărătorului, ramburs sau prin transfer bancar.
 • În cazul plăţilor prin transfer bancar comisioanele percepute de instituţia bancară cad în sarcina Cumpărătorului.
 • Costurile de livrare cad în sarcina Cumpărătorului, pentru Comenzi mai mari de 200 lei, livrarea este gratuită.

6. Comanda

 • Pentru obţinerea informaţiilor detaliate privind etapele efectuării unei Comenzi, vă rugăm consultaţi secţiunea “Cum cumpăr”.
 • Utilizatorul/Cumparatorul poate efectua Comenzi prin intermediul serviciului comandă rapid utilizând numerele de telefon şi e-mailurile afişate pe Site sau prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi. Odată adaugat în coşul de cumpărături, un Produs este disponibil pentru achiziţie în măsura în care exista stoc disponibil pentru aceasta, conform pct.4.8 de mai sus.
 • Adăugarea unui Produs în coşul de cumpăraturi, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage dupa sine înregistrarea unei comenzi şi, implicit, nici rezervarea automata a Produsului.
 • După efectuarea Comenzii, Cumpărătorul va primi un e-mail care atestă confirmarea înregistrării comenzii şi cuprinde detaliile Produselor comandate, costul total al Comenzii, inclusiv costurile de livrare precum și un număr de identificare a Comenzii.
 • Înregistrarea Comenzii constituie o ofertă de achiziţionare a produselor supusă confirmării sale ulterioare din partea HELLIMED SRL, în condiţiile prevăzute la Punctul 7 de mai jos. E-mailul primit de către Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare şi nu formează un contract cu caracter obligatoriu.

7. Acceptarea comenzii si incheierea contractului

 • Contractul se considera încheiat între Vânzator şi Cumpărator la momentul comunicării de către HELLIMED SRL prin intermediul postei electronice si/sau telefon a disponibilitatii produselor comandate. Comunicarea se va realiza în termen de cel mult 3 (trei zile) lucratoare de la efectuarea Comenzii.

8. Facturarea si livrarea

 • Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii în conformitate cu legislatia in vigoare. Factura fiscala va fi primita odata cu comanda.
 • Vânzorul se obligă să asigure ambalarea corespunzătoare a Produsului şi să transmită documentele însoţitoare.
 • Livrarea se va realiza la adresa indicata de Cumpăror în timpul procesului de inregistrare.
 • Dacă livrarea nu poate avea loc Contractul va fi considerat desființat de plin drept, fără nicio notificare prealabilă din partea HELLIMED SRL și fără intervenția instanței de judecată. În cazul în care costurile aferente acestei Comenzi au fost deja achitate, suma corespunzătoare va fi integral rambursată în termen de 7 zile calendaristice de la data reintrării bunului în posesia HELLIMED SRL.
 • La livrare, documentul care confirmă executarea corespunzătoare a livrării trebuie să fie semnat de către Cumpărător sau persoana desemnată de către acesta. Prin aceasta nu va fi afectat în nici un fel dreptul legal al Cumpărătorului de a beneficia de garanțiilor prevăzute la pct.11 de mai jos. Refuzul de semnare a documentului de livrare reprezintă refuzul de acceptare a Produselor;

9. Transferul proprietatii bunurilor

 • Proprietatea asupra Produselor se transferă în momentul livrării, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda. Din acest moment Cumpărătorul preia toate riscurile asupra Produsului, respectiv riscul de pierdere, pierire sau deteriorare.

10. Anularea comenzii si returnarea produselor

 • Cumpărătorul are posibilitatea să anuleze Comanda efectuată până la momentul acceptării Comenzii de către HELLIMED SRL, în conformitate cu pct.7 de mai sus.
 •  În temeiul prevederilor legale în vigoare, Consumatorul beneficiază de dreptul de retragere din Contractul încheiat cu HELLIMED SRL având posibilitatea returnării Produselor cumpărate. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi secţiunea privind politica de retur.

11. Garantii

 • Produsele comercializate de HELLIMED SRL sunt noi, în ambalaje originale şi beneficiaza de conditii de garantie oferite de producători. Garantia nu se extinde asupra materialelor consumabile
 • În momentul livrării, pentru fiecare Produs ce beneficiază de garanţie, Cumpărătorul va primi un certificat de garantie în cuprinsul căruia sunt precizate elementele de identificare a Produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei – întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Daca in momentul receptiei veţi constata lipsa certificatului de garantie al Produsului, acesta poate fi solicitat prin mijloacele de comunicare puse la dispoziţie la sectiunea CONTACT.
 • Termenele de garanţie se calculează din momentul livrării Produselor.
 • Conform Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, Vânzătorul este obligat să livreze Consumatorului produse care sunt în conformitate cu Contractul de vânzare-cumpărare fiind răspunzător faţă de Consumator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.
 • În cazul lipsei conformităţii, Consumatorul are dreptul de a solicita Vânzătorului, în primul rând, repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului. Reparare sau înlocuirea produselor va fi făcută în termen de 15 zile calendaristice de la data la care Cumpărătorul a adus la cunoştinţă Vânzătorului lipsa de conformitate a Produsului.
 • Cand reaparatia sau inlocuirea nu este posibila sau rezulta disproportionata, Consumatorul va putea cere o reducere de pret sau rezoluţiunea Contractului. Consumatorul nu este îndreptăţit să solicite rezoluţiunea contractului, dacă lipsa conformităţii este minoră.
 • Drepturile menţionate la pct. 11.5 şi 11.6 de mai sus se pot exercita dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului. După expirarea termenului Consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.
 • Pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul se reduce la această durată.
 • Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o.
 • Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.
 • Dupa primele 6 luni de la data livrării, Produsele pentru reparat trebuie trimise suportand Cumpărătorul costurile de transport. Hellimed SRL isi rezerva dreptul de a constata daca defectul a fost provocat datorita unei erori de fabricatie sau a utilizarii necorespunzatoare. Daca produsul este in garantie, Hellimed SRL va plati Cumpărătorului costurile transportului si rambursarea corespunzatoare va fi suportata Hellimed SRL. Daca produsul nu este in garantie, Cumpărătorul va trebui sa trimita Produsul suportând costurile de transport.
 • Trimiterea produselor defecte se face după anunţarea prealabilă scrisă specificand exact care este defectul constatat. Serviciul nostru de asistenţă vă va contacta în termen de cel mult două zile lucrătoare.
 • Produsele care urmeaza a fi schimbate/returnate in perioada de garantie se trimit la sediul Hellimed SRL.
 • Produsele care urmeaza a fi schimbate/returnate in perioada de garantie se trimit în ambalajul original, împreună cu accesoriile originale, insotite factura emisa la cumparare sau de o copie dupa factura care atesta cumpararea lor, manualul de utilizare şi Certificatul de garantie.
 • Hellimed SRL si rezerva dreptul de a consulta serviciul tehnic oficial al marcii pentru a determina originea defectiunii. Nu se acordă garantie in cazul in care se constata ca produsele in cauza au fost manevrate sau depozitate in mod necorespuzator, utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate/ vandute, montate gresit, au suferit imersii de lichide, socuri mecanice, termice sau de orice natura sau au intrat in contact cu substante a caror folosire nu este necesara in procesul de inlocuire/montare.

12. Publicitate

 • Din momentul accesării Site-ului, respectiv cu ocazia creării unui Cont pe Site, Utilizatorul are posibilitatea sa îşi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.
 • Utilizatorul poate renunta în orice moment la primirea Newslettere-lor fie folosind opţiunea de dezabonare special prevăzută în cadrul oricăror Newslettere, fie folosind mijloacele de comunicare puse la dispoziţie în secţiunea CONTACT.
 • Revocarea consimţământului prin mijloace electronice îşi va produce efectele în cel mult 48 de ore de la iniţierea procedurii prezentate la pct.10.2.
 • Renunţarea la primirea Newslettere-lor nu produce efecte asupra Contractului încheiat şi un implică renunţarea asupra acceptului da cu privire la termenii şi condiţiile de utilizare a Site-ului.

13. Procedura de solutionare a reclamatiilor

 • Prezenta secţiune reglementează procesul de soluționare a reclamațiilor primite de la Utilizatorii/Cumpărători care beneficiază de servicii/produse oferite de HELLIMED SRL.
 • Reclamaţiile pot fi înaintate într-una dintre următoarele modalităţi;

a) telefonic la numerele de telefon 0314380266, 0725.214.389

b) prin e-mail la adresele comenzi@shopmed.ro, comenzi@emedicale.ro ;

                    c) la adresa: Str. Tudor Vianu nr.5-7, Bucureşti, Sector 1.

 • Reclamațiile trebuie să conțină numele și datele de contact ale Utilizatorului/Cumpărătorului, inclusiv numărul de telefon, modalitatea și adresa la care dorește să primească în scris răspunsul la reclamația sa, precum și descrierea aspectelor reclamate.
 • Reclamațiile vor fi înregistrate în maxim 24 de ore de la recepționare.
 • După verificarea aspectelor reclamate, echipa HELLIMED SRL va transmite un răspuns Utilizatorului/Cumpărătorului, în termen de 30 de zile de la primirea reclamației.

14. Legea aplicabila. Solutionarea litigiilor:

 • Utilizarea Site-ului, transmiterea Comenzilor şi încheierea Contractelor prin intermediul Site-ului sunt guvernate de legea română.
 • Toate litigiile privind interpretarea, executarea sau incetarea termenilor si conditiilor prezentate pe Site se vor rezolva pe cale amiabila de catre parti. In cazul în care nu se ajunge la o înţelegere, solutionarea litigiului va fi supusă instanţelor competente din România.
 • Consumatorii nu pot renunţa la drepturile care le sunt garantate de lege. Orice clauză contractuală prin care se renunţă sau se restrâng în mod direct sau indirect drepturile prevăzute de lege în favoarea consumatorilor nu este obligatorie pentru aceștia.

Politica de confidentialitate

         Introducere:

SC HELLIMED SRL cu sediul în Bucureşti, Tudor Vianu, Nr. 5-7, Sector 1, înscrisă în Registrul Comerţului sub nrJ40/3336/1997, CIF RO4885207, operator de date cu caracter personal înregistrat la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sub nr.34245, apreciază oportunitatea de a face afaceri cu dumneavoastră. Suntem conştienţi de importanţa protejării confidenţialităţii datelor personale motiv pentru care dorim să vă informăm asupra Politicii de confidenţialitate astfel încât să puteţi decide în cunoştinţă de cauză dacă oferiţi SC HELLIMED SRL datele cu caracter personal solicitate.

       Accesând şi navigând pe acest site vă exprimaţi acordul cu privire la termenii de utilizare descrisi în continuare. În cazul în care nu sunteţi de acord cu aceştia, vă rugăm să părăsiţi acest website.

Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, SC HELLIMED SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Datele furnizate de dumneavoastră vor fi utilizate de SC HELLIMED SRL în scop de servicii de comunicaţii electronice (comerţ electronic), rezolvarea cererilor primite din partea clienţilor, furnizarea informaţiilor privind produsele şi serviciile oferite, reclamă, marketing şi publicitate.

SC HELLIMED SRL se obligă să aplice (și să asigure că și împuterniciții care acţionează conform instrucțiunilor acesteia aplică), în legatură cu datele personale ale clienților săi măsuri tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, în special dacă prelucrarea respectivă comportă transmisii/ transfer de date în cadrul unei reţele, precum şi împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală.

Datele cu caracter personal care vor fi prelucrate în scopul mai sus menţionat sunt:

 • numele si prenumele;
 • telefon/fax;
 • adresa (domiciuliul/resedinta);
 • e-mail;

SC HELLIMED SRL poate colecta sau primi date personale de la dumneavoastră, prin utilizarea Site-ului în diferite moduri. Puteți alege să ne prezentați datele personale și alte informații prin intermediul diverselor canale de comunicare oferite pe pagina de internet a Site-ului de exemplu, adresele de e-mail ale SC HELLIMED SRL, numere de telefon sau formulare on-line.

Colectarea datelor cu caracter personal presupune în mod obligatoriu furnizarea acestora de către persoanele vizate. Dacă aceste date nu vor fi furnizate operatorul va considera acest lucru drept un refuz al persoanei vizate de a-i fi prelucrate datele respective şi, implicit de a i se presta serviciul solicitat operatorului.

Prin completarea formularului de înregistrare vă manifestaţi în mod expres consimţământul pentru ca datele dumneavoastră cu caracter personal mai sus menţionate să fie prelucrate şi folosite în viitor de administratorii SC HELLIMED SRL.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: persoana vizată, reprezentanţii legali ai persoanelor vizate, partenerii contractuali ai operatorului.

Totodată, prin prezenta, vă aducem la cunostinţă drepturile pe care le aveţi în calitate de persoane vizate în contextul prelucrării datelor dumneavoastră personale conform prevederilor Legii nr. 677/2001, după cum urmează:

 • dreptul la informare (art. 12 din Legea nr. 677/2001);
 • dreptul de acces la date (art. 13 din Legea nr. 677/2001);
 • dreptul de intervenție asupra datelor (art. 14 din Legea nr. 677/2001);
 • dreptul de opoziție (art. 15 din Legea nr. 677/2001);
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17 din Legea nr. 677/2001);
 • dreptul de a vă adresa justiției (art. 18 din Legea nr. 677/2001).

 

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată, pe email la comenzi@shopmed.ro ; comenzi@emedicale.ro ; office@hellimed.ro

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

Cum platesc/Plata:

Plata produselor poate fi efectuată ramburs sau prin transfer bancar.

Plata produselor poate fi efectuată ramburs sau prin transfer bancar.

 

Conturile SC HELLIMED SRL puse la dispoziţia dumneavoastră pentru efectuarea plăţii sunt:

RO34RNCB0076029416320001 deschis la BCR SECT 5

RO40BREL0002000038350100 deschis la Libra Internet Bank SA Baneasa

Conform legii nr.70 din 2 aprilie 2015 pentru întărirea disciplinei financiare, începând cu data de 9 mai 2015, suma maximă pe care o putem încasa de la o persoană fizică este de 10.000 lei pe zi. Pentru toate celelalte situații (persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, etc) suma maximă pentru fiecare cumpărător este de 5.000 lei pe zi.

Livrare:

Livrarea produselor catre destinatar se efectueaza prin curierat door to door.

Transportul produselor este disponibil oriunde în tara.

 

Livrarea produselor se efectuează în termen 2 zile lucrătoare de la primirea confirmarii existentei produselor comandate in stoc.

Costurile de transport nu sunt incluse în preturile produselor afisate pe site şi se suportă de către Cumpărător. Pentru Comenzi mai mari de 200 lei, livrarea este gratuită.

Costurile de livrare se calculeaza in momentul procesarii comenzii, valoarea se calculeaza in functie de destinatie, greutate si dimensiuni http://www.fancourier.ro/tools/estimare-cost-livrare/

Politica de retur

Prezenta secţiune cuprinde informaţii privind politica SC HELLIMED SRL cu privire la returnarea produselor.

1. Dreptul de retragere :

 •       În conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, Cumpărătorul (persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda) are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare încheiat, fără penalităţi sau despăgubiri şi fără invocarea unui motiv.

2.Sunt exceptate de la dreptul de retragere  cazurile prevăzute de lege, precum:

-furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

– furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator; De exemplu consumabilele produselor: masti, mansetele de masurare TA;aparate:pompa de san.

– furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

3.Termenul de exercitare:

 • Dreptul de retragere trebuie exercitat în termen de 14 zile calendaristice de la livrarea prodului/produselor. Formularele/Informările completate/transmise după expirarea termenului de 14 zile calendaristice nu vor fi luate în considerare.

4.Procedura de returnare:

 •     Procedura de rambursare începe prin informarea SC HELLIMED SRL asupra intenţiei Cumpărătorului de a returna produsele prin telefon / email prin care Cumpărătorul înţelege să transmită declaraţia neechivocă de retragere din contract. Cumpărătorul va primi pe un suport durabil, în termen de 48 de ore de la transmiterea formularului/declaraţiei de retur, confirmarea primirii solicitării de retragere. În cadrul acestei confirmări se va menţiona şi un număr de retur.
 • Se trimit produsele înapoi către SC HELLIMED SRL, fie prin compania de curierat rapid indicată de aceasta, fie prin alt curier ales de Cumpărător. Cheltuielile returnării produselor se suportă de către Cumpărător. Returul produselor se poate face şi direct la sediul SC HELLIMED SRL din Str. Tudor Vianu nr.5-7, Bucureşti, Sector 1. Pentru detalii sunaţi la numerele de telefon afişate în secţiunea CONTACT.

http://www.shopmed.ro/articole/informatii-utile/29-contact.html

 • Produsele se returnează fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data comunicării deciziei de retragere din contract Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

5.Efectele retragerii:

Exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligaţiilor părţilor contractuale, după caz:

 • de a executa contractul;
 • de a încheia un contract, în cazul în care Consumatorul a efectuat o comandă.

6.Rambursarea pretului:

 • SC HELLIMED SRL va rambursa sumele pe care le-a primit drept plată în termen de 14 zile de la data la care este informată de decizia de retragere din contract. Termenul de rambursare va fi amânat până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea Consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către SC HELLIMED SRL, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
 • Rambursarea se efectuează prin aceeaşi modalitate de plată utilizată de Consumator pentru tranzacţia iniţială cu excepţia cazului în care Consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina Consumatorului plata de comisioane în urma rambursării.
 • SC HELLIMED SRL nu este obligată să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care Consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de furnizor.

   7.Raspunderea Consumatorului:

 • Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

– furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

– furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator; De exemplu consumabilele produselor: masti, mansetele de masurare TA;

– furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

 • Exercitarea dreptului de retragere

-Consumatorul informeaza comenzi@shopmed.ro; comenzi@emedicale.ro ; office@hellimed.ro cu privire la decizia de retragere din contract prin canale de comunicare : telefon; mail.

 • Conditii retur

– In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

– Produsul returnat trebuie să fie insotit de documentele de cumparare (factura/chitanta); certificatul de garantie in original, daca acesta este emis de producator/distribuitor.

– In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa nu se va accepta la retur

– Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

Produsele care sunt considerate consumabile de exemplu: masti, tub, baterii, mansete, capsula nebulizare.

Nota : In cazul returnarii unui produs ce se incadreaza in conditiile de mai sus iar returul este refuzat, taxa de transport de la comenzi@shopmed.ro; comenzi@emedicale.ro ; office@hellimed.ro catre cumparator va fi suportata de catre client. De asemenea daca produsul a fost expediat fara a obtine in prealabil numar de retur sau prin alt serviciu de curierat decat cel agreat, transportul inapoi va fi suportat de catre client.

Returul in 3 pasi simpli:

 1. CONTACTATI comenzi@shopmed.ro; comenzi@emedicale.ro ; office@hellimed.ro pentru trimiterea produsului prin curier sau mergi la sediul HELLIMED (vezi contact) pentru a-l preda personal.
 2. NOTIFICARE – Vei fi notificat prin mail sau telefon asupra cererii si un curier va prelua in maxim 2 zile lucratoare produsul de la adresa specificata de tine.
 3.  NUMAR RETUR – Te rugam ca in momentul expedierii sa mentionezi pe documentul de transport numarul de retur (numarul comunicat  de furnizor);  Inainte de a trimite produsul, te rugam sa aplici pe colet o eticheta care sa contina urmatoarele informatii:

Expeditor : Nume  ……………………….                Prenume …………………………………….. Adresa : Str. ……………………Nr. …..Oras,…………………… Judet ……………………………

Destinatar : HELLIMED SRL  Adresa : Str. Tudor Vianu 5-7, sector 1, Bucuresti

Numar Retur : ****