ASCOM – o solutie pentru ingrijirea la distanta

0040-021-224.67.14
office@hellimed.ro
Str. Tudor Vianu, 5-7, Bucuresti

ASCOM – o solutie pentru ingrijirea la distanta

INGIRJIREA la distanta

Abordarea Ascom pentru soluțiile de îngrijire la distanta este simplă: tehnologia trebuie să fie discontinuă. Ar trebui să sporească demnitatea medicilor, astfel soluțiile Ascom de îngrijire la distanta se concentrează pe comunicarea dintre rezidenți și  asistentii medicali. Acest lucru îi liniștește pe pacienti și economisește timp pentru personal. Persoanele care îngrijesc nu au nevoie să se deplaseze în mod repetat către pacientii aflati la domiciliu, stații de asistență medicală sau telefoane fixe. Aceștia pot stabili prioritatea unei convorbiri în timp ce se află în mișcare, iar dacă nu sunt disponibili pentru a răspunde, pot redirecționa apelurile către colegi.
Aceeași abordare este valabilă și pentru soluția noastră de control: pandantive discrete, elegante și brățări de tip watch-watch, care trimit automat pozițiile medicilor către îngrijitorii lor. Soluția de asemenea blochează automat ușile și ferestrele atunci când simte că un risc se apropie.

Poate că cel mai mare beneficiu al soluție wireless Ascom, pentru medici, este linistitor. Ei știu că cererile lor de ajutor vor fi întotdeauna primite și vor fi întreprinse de către oamenii potriviți – în orice moment al zilei, zi de zi.
Apelurile din partea pacientilor se îndreaptă direct către persoanele potrivite, cum ar fi un medic, o asistentă medicală sau un îngrijitor. Nu se pierde timpul, personalul știe întotdeauna care este rezidentul care așteaptă. Apelurile rezidențiale primite discret apar ca mesaje text informate pe dispozitivul fără fir al unui îngrijitor desemnat – în loc să fie anunțate în mod deschis pe afișajele coridorului. Aceasta protejează integritatea rezidenților și creează o atmosferă mai calmă și mai familială.
Accesoriile pentru brățări și pandantive îmbunătățesc mobilitatea și siguranța locuitorilor.
Rezidenții pot participa pe deplin la activitățile din timpul liber și terapeutic și pot fi în continuare în măsură să facă un apel atunci când este necesar.
Cu un telefon fără fir, asistenta medicală poate vorbi direct cu medicul și poate evalua imediat nevoile sale – fără a face un pas. Acest lucru economisește mișcarea și timpul, reducând volumul de muncă al asistentei. De asemenea, este foarte calmant și liniștitor pentru locuitor să audă vocea îngrijitorului și să știe că el sau ea se află în apropiere dacă este nevoie de ajutor.
Sistemul permite asistentei să transfere un apel al unui medic și să aloce servicii prin inițierea unor sarcini predefinite sau să transmita automat apelul către asistenții secundari alocați. Chiar dacă asistenta medicală este intr-o convorbire cu un alt medic, apelul nu va fi amânat și nevoile pacientului vor fi tratate în timp util.