COBLATOR

0040-021-224.67.14
office@hellimed.ro
Str. Tudor Vianu, 5-7, Bucuresti

COBLATOR

Coblatia este o metoda moderna de tratament chirurgical in sfera ORL, superioara tratamentului chirurgical clasic, cu laser sau prin radiofrecventa. Principalul avantaj este indepartarea tesuturilor afectate, fara impact pe functionalitatea acestora si fara lezarea tesuturilor invecinate. Coblatia se foloseste atat la adulti, cat si la copii.

Tehnica utilizeaza un curent electric de frecventa inalta la temperaturi joase (40-60 grade C) si foloseste solutie salina pentru a indeparta delicat si precis tesuturile intr-o arie bine stabilita, fara sa creeze arsura sau caldura in zonele invecinate. Prin coblatie se “topeste” si se “vaporizeaza” tesutul asupra caruia se actioneza, obtinandu-se o reductie volumetrica a acestuia, cu minime daune pe tesuturile vecine. In plus, tehnica realizeaza si hemostaza.

Metoda prin coblație este folosită cu succes în:

 • chirurgia polipilor (adenoidectomie);
 • chirurgia amigdalelor (amigdalotomie, amigdalectomie, criptoliza amigdaliană);
 • turbinoplastii (reducerea volumului cornetelor nazale);
 • chirurgia sforăitului (palat moale, uvula, baza limbii etc);
 • chirurgia laringiană – pentru excizia de papiloame, chisturi, polipi, granuloame etc.

Astfel, Sistemul chirurgical de coblatie COBLATOR II Controler vine in ajutorul medicilor fucntionand cu ajutorul unui generator care integreaza capabilitati de furnizare de energie pentru procedura de Coblatie, coagulare bipolara, irigare si suctiune. Generatorul utilizeaza un mod unic de control care permite furnizarea unei cantitatii adecvate de energie pentru a crea campul de plasma. Energia generata este ajustata pe baza rezistentei electrice a circuitului care se constituie la interfata dintre electrodul activ, fluidul salin care iriga sonda, stratul de vapori care imbraca electrodul si respectiv conditiile de mediu din timpul procedurii, toate influentand energia livrata.

Pentru ca aceasta procedura sa se poata realiza avem nevoie de sondele de coblatie, acestea diferint in functie de utilitatea clinica, astfel va oferim:

 1. Sonda de coblatie EVAC 70 XTRA este un produs de unica folosinta ce prezinta utilitate clinica in adenoidectomii, tonsilotomii, tonsilectomii, criptoliza si uvuloplastii prin ablatie controlata cu plasma. Integreaza capabilitati de hemostaza prin coagulare bipolara, irigare continua cu solutie salina si aspiratie. Sonda EVAC 70XTRA prezinta un electrod activ cu 3 fire, teaca cu ax maleabil care permite accesul la choane, port integrat pentru irigare si port de suctiune.
 2. REFLEX ULTRA 45 – Sonda cu utilitate clinica in reductia hipertrofiei cornetului nazal inferior prin tehnologia de COBLATIE-CANALIZARE. Prezinta un electrod distal activ, un electrod de retur, un electrod proximal termic si 3 markeri vizuali de culoare neagra pentru controlul pozitionarii si ariei de coblatie. Diametru sondei este de 1,7 mm. Lungimea activa a sondei este de 56,1 mm asigurand acces pentru reductia hipertofiei anterioare si/sau posterioare a cornetului nazal inferior. Lungimea ariei electrodului este de 10 mm.
 3. Sonda de Coblatie PROCISE MAX creata pentru ablatia volumetrica in Tonsilectomii intracapsulare (Tonsilotomii) si Adenoidectomii.
  Prezinta electrod plan pentru ablatia rapida a tesuturilor prin crearea unei suprafete mari de plasma. Sistem unic de furnizare a solutiei saline independent de orientarea sondei. Linie inegrata de solutie salina. Teaca maleabila pentru acces facil la coane; Tub de aspiratie integrat cu risc scazut de blocare cu tesut desintegrat.
 4. PROCISE EZ View sonda creata pentru ablatia tesuturilor moi din cavitatile sinusale. Prezinta electrod activ din Tungsten cu 3 fire si teaca maleabila pentru abordul cavitatilor sinusale. Ofera beneficiile tehnologiei de coblatie intr-un dispozitiv cu cele mai mici dimensiuni din gama de sonde de coblatie. Prezinta un sistem unic de livrare a solutiei saline care sfideaza gravitatia furnizand solutie salina indiferent de orientare. Porturile de aspiratie prezinta capabilitati non-obstructive pentru a reduce riscul de blocare a aspiratiei cu cheaguri. Integreaza capabilitati de ablatie controlata cu plasma, aspiratie, hemostaza prin coagulare bipolara si a imbunatatit precizia si vizibilitatea in timpul chirurgiei sinusale.
 5. Sonda de coblatie PROCISE LW cu electrod activ plan pentru  ablaţie volumetrică cu plasma a unor variate conditii patologice laringiene. Utilitate clinica in excizia unor formatiuni tumorale benigne laringiene ( noduli, polipi, granuloame, papiloame etc). Sonda PROCISE LW are capabilitati de hemostaza prin coagulare bipolara, irigare continua cu solutie salina si suctiune. Prezinta cablu integrat si teaca maleabila. Produs de unica folosinta.