Lampa scialitica XLED

0040-021-224.67.14
office@hellimed.ro
Str. Tudor Vianu, 5-7, Bucuresti

Lampa scialitica XLED

O noua perspectiva asupra iluminarii.

Inginerii nostri au regandit complet lampile chirurgicale cu un concept revolutionar: spotul luminos. Datorita acestui lucru gama XLED® este cea mai completa oferta de lampa chirurgicala de pe piata, de la cupola cu un singur spot fix pana la cele cu multiple spoturi reglabile, acestea acoperind cerintele tuturor specialitatilor chirurgicale. Indiferent de configuratie, XLED® ofera intensitatea si cantitatea de lumina ideale pentru fiecare aplicatie.

De ce LED-uri?

LED-urile albe nu necesita recalibrare si prin urmare nicio intretinere anuala costisitoare. Led-urile albe XLED® garanteaza redarea precisa a culorilor, o caracteristica deosebit de importanta  in ceea ce priveste culoarea rosie, pentru a putea identifica tesuturile, vasele de sange si oasele. Diferitele nuante de rosu sunt redate cu precizie mare.

Nu toate LED-urile sunt la fel! STERIS a selectat cele mai bune LED-uri pentru a garanta o calitate excelenta a iluminarii:

  • Durata de viata ≥ 50,000 ore
  • Indice de redare a culorii excelent (Ra = 95)
  • Indice profund saturat rosu (R9 = 97)
  • Omogenitate in structura (fara efect de curcubeu) pentru confort vizual sporit
  • Intensitatea luminii este de 160,000 Lux la un diametru de 25 cm al fasciculului luminos

Reducerea umbrelor

Matricea de 20 LED-uri in fiecare spot produce 20 de fascicule luminoase ce sunt perfect suprapuse: daca campul de operare este partial obstructionat, acesta va ramane uniform luminat.

Sistemul exclusiv Wavelens

Disponibil standard pe XLED3 si XLED4, acest sistem patentat este utilizat pentru a regla instantaneu diametrul fasciculului luminos prin raza divergenta. Reglarea este simpla si intuitiva: cupola de lumina nu trebuie reorientata sau repozitionata, astfel calitatea iluminarii este mentinuta. Sala de operatii integreaza imaginile medicale in rutare audio si video, doua dintre cele mai rapide tehnologii dezvoltate din lume. Sistemele de integrare Harmony iQ® incorporeaza cele mai recente descoperiri in managementul imaginii de inalta calitate si transmiterea semnalului.

Camera

Camera XLED® HD incorporata in lampa scialitica permite echipei medicale sa urmareasca proceduri chirurgicale pe monitoare chirurgicale, special concepute pentru mediul chirurgical. De asemea, filmuletele pot fi difuzate prin videoconferinta, de exemplu in scopuri didactice. Modulul pentru camera este proiectat pentru atasare / indepartare rapida, fara instrumente de pe cupola, permitand utilizarea unei singure camere pentru mai multe sisteme de iluminare.

Camera este controlata de pe:

  • Cupola
  • Panoul tactil din perete
  • Sisteme de integrare STERIS Harmony iQ®

Sistemele de iluminare chirurgicale XLED® sunt instalate cu usurinta in toate incaperile, indiferent daca sunt noi sau nu:

  • Modul de alimentare montat pe perete pentru instalare rapida si usoara in salile de operatii
  • Panou de comanda montat pe perete si modul de alimentare la distanta pentru o instalare mai discreta.

Caracteristici:

Senzor 1/3 tip HD CMOS
Rezolutie Aprox. 2.000.000 pixeli
Zoom digital 12x (120x cu zoom optic)
Focalizare Automata
Balans de alb Automat / manual
Nivel de stralucire Automat / manual
Semnal video HD: 1080i/60
Raport semnal/zgomot 50 dB sau peste
Iesire video HD: componeneta analogica (Y/Pb/Pr)

Monitoarele STERIS pentru chirurgie ofera imagini de o calitate impresionanta, cu redare excelenta a culorilor. Exista doua categorii de LED-uri: cu o culoare fixa si cu temperatura de culoare reglabila. Temperatura fixa a culorii este 4400K, iar temperatura variabila a culorii are 4 valori si anume: 3500K, 4000K, 4500K si 5000K. Lampa scialitica XLED™ cu temperatura reglabila a culorii are aceleasi avantaje ca si LED-urile albe cu temperatura fixa, oferind in acelasi timp si functii suplimentare. Selectand din cele 4 temperaturi de culoare calibrate, utilizatorul poate alege o lumina adaptata la sensibilitatea si preferintele sale vizuale – culori mai calde orientate spre portocaliu, sau tonuri mai reci, orientate catre albastru. In functie de interventia chirurgicala, echipa medicala poate adapta cu usurinta temperatura culorii pentru a facilita diferentierea tesuturilor.

Galerie de imagini